Reacties

Hieronder volgen enkele reacties van klanten om een beeld te geven van thema’s die in de gesprekken aan de orde kunnen komen.

Leren

Wat heb ik veel geleerd! Het lukt me nu wel om grenzen aan te geven. De gesprekken met Evert waren zo helpend omdat ik  steeds beter ging begrijpen waarom ik begrenzen zo lastig vond. Ik ga steeds meer in m’n kracht staan!

(Koen, 48)

 

 

Scherp meedenken en diepgang bereiken

Ik heb veel gehad aan het luisterend oor, de bemoediging, gebed, begrepen worden, het meeleven, tips en tools. Ik denk dat de methodiek niet heel strak is toegepast maar dat het is aangepast aan mijn behoefte en dit werkte voor mij prima. Door het doorvragen van de coach ontdek je waar de negativiteit en de heftige emotionele gevoelens vandaan komen en door dit alles op te schrijven en weer terug te koppelen kreeg ik langzaam maar zeker de zaak weer op een rijtje. En zo ook mocht ik gaan ontdekken hoe je weer terug bij jezelf kan komen. (Nora, 47)

 

Professionele betrokkenheid

Everts betrokkenheid  is groter dan je durft verwachten van een coach. Wat er gezegd wordt kan hem echt iets schelen. Je merkt dat Evert belang hecht aan een goede relatie. Door die relatie ontstaat context die nodig is voor een goed gesprek. Daarin heb ik Evert leren kennen als een man uit een stuk: betrokken, luisterend, eerlijk, geïnteresseerd. In de hektiek van alledag waren de gesprekken met Evert als een vluchtheuvel in druk verkeer. (Mark, 36)

Je bent een betrouwbare en positieve persoonlijkheid. Je bent wijs (in leeftijd en levenservaring) en relaxed. Je bent jezelf en laat anderen ook zichzelf zijn. Voor mij was je iemand waarbij ik me enorm op mijn gemak voelde. Er was een relatie van gelijkwaardigheid. (Arjen, 28)

Verbinden

Door je luisterend oor en scherpe vraagstelling kom je snel bij het probleem. De aanpak was erg praktisch en duidelijk om zelf te doen en zo in gesprek te komen samen over allerlei onderwerpen. Kortom,  het heeft ons veel opgeleverd. De liefde is weer helemaal terug!  (Erik, 34 en Marieke, 32)

We hebben veel aan Evert gehad, zijn dingen daardoor duidelijker gaan zien. We kunnen nu beter zien waarom we iets doen, waarom iets fout gaat. Door dit inzicht werden we meer met elkaar verbonden. (Martin en Geke)

 

Bemoedigen

Wat het me heeft opgeleverd? Concrete oefenmomenten, bewustwording, zelfvertrouwen & inzicht. Ik sta nu anders in het leven: minder krampachtig, ik laat mezelf meer zien. Mijn omgeving reageert unaniem met de woorden: “Wat zit jij lekker in je vel!” En dat klopt.  (Dineke, 35)

 

Ik heb geleerd dingen van mezelf positiever te bekijken en mezelf niet weg te cijferen. Ik wil blijven terugkijken naar succeservaringen, heb een boekje gekocht en daar schrijf ik nu zelf succeservaringen in. Hierdoor blijf ik er bewust mee bezig. (Johanneke, 23)

 

Tot de kern doordringen

Ik ben ook erg blij met de gesprekken die ik met je heb gehad, het geeft goed licht op de zaak. Doordat we bij de kern zijn gekomen is het nu ook gemakkelijker om mijzelf te accepteren en te werken met de gaven die ik heb. Als dit het is, dan is het goed. (Leon, 39) 

Evert was een sparringpartner voor me. Hij hielp me zicht te krijgen op mijn ervaren gevoel. Daarbij was hij steeds samenvattend aanwezig, zonder te sturen of te dwingen. Ik weet nu dat ik mag zijn wie ik ben. Dat geeft me een heel goed gevoel.”                            (Marjoleine, 59)