Even voorstellen

Mijn naam is Evert Hamming (1961) . Ik ben sinds 1988 getrouwd met Jannette, vader van drie kinderen (Jenske, Sietze en Michiel).

Al meer dan 30 jaar sta ik met veel plezier voor de klas op het Meander College, een middelbare school in Zwolle. Daar ben ik behalve leraar Duits ook mentor. tot voor kort was ik ook vertrouwenspersoon binnen de school. Ik houd ervan om met mensen op te trekken. Daar ligt mijn hart.

Ook naast mijn werk ben ik actief met mensen bezig. Ik geniet ervan als mensen groeien in (zelf)vertrouwen, het mooie van elkaar weer gaan zien, als relaties versterkt worden. Ik benader mensen positief, in een sfeer van vertrouwen. Ik ben een bemoediger, denk graag mee en leef me in. Daarbij heb ik al genoeg meegemaakt in mijn eigen leven om te weten dat er veel moeite en verdriet kan zijn. In die zin kan het leven soms ook echt wel pittig zijn.

Ik heb gemerkt dat het helpt om op zoek te gaan naar perspectief. In mijn werk kwam ik op een (kruis)punt terecht dat ik dacht: Wil ik zo wel verder? En door mezelf die vraag te stellen en daarover met anderen te praten kon het gebeuren dat ik op mijn 50ste nog aan een tweejarige coachingsopleiding (Christelijke Hogeschool Ede) ben begonnen en een nieuwe richting heb gekozen. Wat dat betreft geloof ik echt in mogelijkheden. Voor mezelf maar ook voor de cliënten die ik ontmoet. In de gesprekken zie ik mensen weer zicht krijgen op eigen kwaliteiten en voorkeuren. Daar geniet ik van, als cliënten stappen maken, verder komen in relaties en met nieuwe moed verder gaan.

In de afgelopen periode heb ik de basisopleiding van Emotionally Focused Therapy (EFT) gevolgd. Ik ben heel erg enthousiast over EFT. Het is een relatietherapie die zich richt op emoties, op veilige verbinding in de relatie.  Hoe zorg je nou goed voor de ander, en voor jezelf? Wat heb je nou precies nodig in je relatie? Waar ligt je behoefte?  De resultaten bij EFT zijn buitengewoon goed te noemen (www.eft.nl).

.